четвъртък, 13 декември 2012 г.


ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА - БИБЛИОТЕКА/ архив на европейско артистично градско изследванена 26 октомври, от 19 ч. , в Център за съвременно изкуство, Баня Старинна




Конструкцията на библиотеката  е инсталация, изработена от архитектурно Студио 8 ½, в Баня Старинна, която по оригинален начин ще предостави на посетителите освен възможности за  запознаване с книжния и дигитален архив и  кътчета за сядане и отпускане с книга и чаша кафе.
Архивът ще бъде предствен по мултимедиален начин (видео, снимки, изложбени каталози и д.р.) на базата на предоставени творби и материали от партньорски организации и артисти oт Германия, Австрия, Молдова, Сърбия, Хърватска, Великобритания, Aрмения, Холандия, България и др., като и с международна колекция на публикации на съвременното изкуство.
Oсвен резултатите на актуалната артистична урбанистика на български и чуждестранни автори в Пловдив и в други градове на партньори от международния проект HEICO (HeritageIdentity and Communication in  European Contemporary Art Practices) този архив ще представи и международни артистични проекти, реализирани в градското пространство през последните години. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар