четвъртък, 13 декември 2012 г.

ХАМАЛОГИКА ПЛОВДИВ

 

По покана на проект „URBAN DREAMS на 20 и 21 октомври „Хамалогика” провокира пловдивчани да помислят кои са изоставените места в града им с капацитет за по-активен живот, места, които подминават всеки ден, без да забелязват или чието състояние просто не харесват. В двете „водни огледала” до паметкика на Гюро Михайлов, в началото на Градската градина, се случиха игрите за градски мечти на „Хамалогика”:


1.ХАМАЛОПОЛИ - игра с Филипополис - Прилича на Монополи, ама не е! Целта е по забавен начин да се насочи мисленето на играчи и публика в посока как да се оживят
 определени места в Пловдив. На място се сформират четири отбора. Вместо пари - плаща се с идеи!

2.Картички до Пловдив и КЛЮ-КА-ФЕ - работилница за пощенски картички и сладки приказки в импровизирана обстановка с аромат на кафе. През целия ден ще се правят картички, които ще запечатат в колажи мечтани или изживяни случки от Пловдив. Участниците могат да използват всякакви техники - рисунки, скици, колажи, текст и каквото им хрумне с подготвените от нас материали.



3. ТАБЛА УРБАНА - една игра, провокирана от самото място на провеждане на събитието - водните басейни до паметника на Гюро Михайлов /в близост до обичайното за местните жители място за игра на шах в градската градина/. По-големият ще бъде временно превърнат в една ащабна табла (мащаб 50:1) и така ще се вдъхне нов живот на едно запустяло място, като  се предизвикат пловдивчани да поиграят любимата игра в необичайна обстановка.


Желанието на хамалозите е чрез игрите да провокират участниците да помечтаят за новите възможности на собствената им градска среда.

Повече за проект Хамалогика на страницата във фейсбук: 
http://www.facebook.com/pages/%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%BA%D0%B0/110163165797471?




Няма коментари:

Публикуване на коментар